Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени морковени мъфини със сирене

Солени морковени мъфини със сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Солени морковени мъфини със сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Хапвайте солени морковени мъфини със сирене за закуска или в офиса. Чудесни са с чаша студен айрян."

Необходими Продукти

  • моркови - 1 голям, 90 г
  • яйца - 2 бр. М или 1 XL
  • олио - 45 мл
  • прясно мляко - 140 мл
  • брашно - 160 или 170 г
  • сирене - 80 г
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • бакпулвер - 1 ч.л. без връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете 1 обелен морков на средно едро ренде. Теглото му без дръжката и кората трябва да е 90 г.

В купа разбийте яйцата със солта и постепенно добавяйте останалите продукти - прясно мляко, олио, черен пипер и пресятото с бакпулвера брашно.

Ако сместа се получи рядка, добавям по малко брашно, докато стане идеална кексова смес. Гъстотата зависи от големината на яйцето/яйцата, затова си преценявам на око, след като смеся всичко.

Накрая сложете настърганите моркови и натрошено на дребно краве или овче сирене.

Разбъркайте и напълнете 12 форми за мъфини от малките. Формите трябва да са намаслени или покрити с хартиени капсули, които също е добре да се намаслят. Пълнете малко над половината на капсулите.

Печете на 180 °C за около 20-25 минути (ако са от по-големите мъфини може и 30-35 минути) или до приятен загар и суха клечка.

Изчакайте готовите морковени мъфини да изстинат и тогава ги извадете от формите или съответно отлепете хартията.

Хапвайте солени морковени мъфини със сирене за закуска или в офиса. Чудесни са с чаша студен айрян.

Ето и къде да се пренасочите, ако ви се хапват още солени мъфини, както и вижте кои са правилата при направата на пухкави мъфини, защото има такива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: