Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Маринована скумрия

Маринована скумрия

Маринована скумрия
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Маринованата риба скумрия се съхранява в хладиник, а след седмица е готова за консумация."

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • сол
  • оцет - 300 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства. Отстраняват се главите, перките и опашката. Нарязва се на шайби с дебелина около 2-3 см.

Накисва се във вода за два-три часа, след което се подсушава и слага в тавичка.

Покрива се със сол и се оставя така за едно денонощие. След това рибата се измива хубаво и се нарежда в друг съд. Залива се с оцет и отново се оставя за половин денонощие.

Скумрията се отцежда и нарежда плътно в буркани, като между парчетата се слагат листа дафинов лист и черен пипер на зърна. По желание може да се сложат скилидки чесън или суха люта чушка.

В тенджерка се загрява олио и с него се допълват бурканите с риба.

Маринованата риба скумрия се съхранява в хладилник, а след седмица е готова за консумация.

Вижте също как се филетира скумрия и как се суши скумрия в домашни условия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: