Начин на приготвяне
Всички съставки за белия сос слагаме на котлона в дълбок съд и разбиваме с тел. След като сосът се сгъсти, отстраняваме от котлона.
За червения сос първо запържаме лука и чесъна, предварително нарязани на ситно. Към тях добавяме нарязаните гъби и запържваме до златисто и тях.
Към каймата слагаме малко вода - така по-лесно става на трохи. Запържваме с останалите продукти.
Подправяме, слагаме доматения сок или пюре, размито с вода, и оставяме да покъкри около 5 мин.
В правоъгълна или квадратна тава слагаме с черпак от доматения сос. Нареждаме от корите за лазаня, а отгоре пласта заливаме с черпак от белия сос.
Върху този слой слагаме отново червен сос и така редуваме докато свършат продуктите. Завършваме с бял сос.
Печем лазанята в предварително загрята на 200 градуса фурна приблизително 30-40 минути. Изваждаме наръсваме с кашкавал (настърган). Допичаме на същата температура докато хване златист загар.
Лазанята с бял и червен сос е много вкусна.
Коментари