Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с кайма и бял сос

Пълнени чушки с кайма и бял сос

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Пълнени чушки с кайма и бял сос
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"И чушки ще напълним, и сосче ще приготвим, че и пушен бут за разкош ще добавим. Хапнете си със здраве!"

Необходими Продукти

  • чушки - 12 - 14 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • праз - 1 стрък
  • зеле - 200 г
  • морков - 2 бр.
  • свинска кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пушен свински бут - 400 г
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - половин стрък
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • червен пипер 1 с.л
  • За заливка
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • сода - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и им махаме дръжките. Почистваме и нарязваме лука и праза на дребно в тиган, добавяме олиото и ги запържваме, след което добавяме към тях ситно нарязаните зеле и моркови. Добавяме вода към тях и слагаме капак на тенджерата, за да се задушат.

След което добавяме каймата, оставяме така около 10 мин, като бъркаме от време на време.

Докато се посвари каймата, вземаме една вилица и на няколко места надупчваме чушките.

Махаме от котлона сместа и добавяме към нея почистения и измит ориз, ситно нарязан магданоз, сол, черен пипер и червен пипер.

Пълним чушките със сместа, ако остане от нея, слагаме около чушките, нареждаме ги в тавата.

Заливаме ги с вода един пръст под ръба на тавата. Оставяме ги във фурната и ги печем на 190 градуса за около 40-50 мин до извиране на водата.

5 мин преди да ги извадим от фурната, трябва да ги залеем със сместа, която предварително сме приготвили.

В купа разбираме с тел киселото мляко, яйцето, содата и брашното. Заливаме чушките, изчакваме 5 мин и ги вадим от фурната.

При сервирането добавяме в чинията по 2-3 резенчета пушен свински бут.

Пълнените чушки с кайма и бял сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Много добре се получи . Добавих към плънката и малко гъби ?
23.02.2023 23:37