Начин на приготвяне
Измиваме чушките и им махаме дръжките. Почистваме и нарязваме лука и праза на дребно в тиган, добавяме олиото и ги запържваме, след което добавяме към тях ситно нарязаните зеле и моркови. Добавяме вода към тях и слагаме капак на тенджерата, за да се задушат.
След което добавяме каймата, оставяме така около 10 мин, като бъркаме от време на време.
Докато се посвари каймата, вземаме една вилица и на няколко места надупчваме чушките.
Махаме от котлона сместа и добавяме към нея почистения и измит ориз, ситно нарязан магданоз, сол, черен пипер и червен пипер.
Пълним чушките със сместа, ако остане от нея, слагаме около чушките, нареждаме ги в тавата.
Заливаме ги с вода един пръст под ръба на тавата. Оставяме ги във фурната и ги печем на 190 градуса за около 40-50 мин до извиране на водата.
5 мин преди да ги извадим от фурната, трябва да ги залеем със сместа, която предварително сме приготвили.
В купа разбираме с тел киселото мляко, яйцето, содата и брашното. Заливаме чушките, изчакваме 5 мин и ги вадим от фурната.
При сервирането добавяме в чинията по 2-3 резенчета пушен свински бут.
Пълнените чушки с кайма и бял сос са готови.
Коментари