Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с карфиол вместо с картофи

Мусака с карфиол вместо с картофи

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5377k2k1
Мусака с карфиол вместо с картофи
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Тази мусака ще ви стане любима - различна, но познато вкусна"

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • месо - 250 г пилешко
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • копър - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и задушете нарязания на ситно лук.

Смелете месото или го накълцайте на много ситно и добавете в тигана.

Разбъркайте и гответе за 5 минути, прибавете доматения концентрат, копъра, овкусете със сол и пипер.

Разделете карфиола на цветчета, сварете за 5 минути и ги отцедете.

Изсипете карфиола в тава за печене, добавете месото, разбъркайте и сложете в загрята фурна на 180°С.

В купа разбъркайте яйцата, брашното и млякото, овкусете със сол и пипер.

Сипете заливката в тавата, поръсете с настъргания кашкавал и печете за около 30 минути.

Охладете мусаката с карфиол вместо с картофи за 10 минути и сервирайте.

Вижте още как се прави идеална заливка за мусака, както и кои подправки да сложите на мусака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: