Начин на приготвяне
Загрейте олиото и задушете нарязания на ситно лук.
Смелете месото или го накълцайте на много ситно и добавете в тигана.
Разбъркайте и гответе за 5 минути, прибавете доматения концентрат, копъра, овкусете със сол и пипер.
Разделете карфиола на цветчета, сварете за 5 минути и ги отцедете.
Изсипете карфиола в тава за печене, добавете месото, разбъркайте и сложете в загрята фурна на 180°С.
В купа разбъркайте яйцата, брашното и млякото, овкусете със сол и пипер.
Сипете заливката в тавата, поръсете с настъргания кашкавал и печете за около 30 минути.
Охладете мусаката с карфиол вместо с картофи за 10 минути и сервирайте.
Вижте още как се прави идеална заливка за мусака, както и кои подправки да сложите на мусака.