Начин на приготвяне
Почистваме лука и нарязваме ситно. Задушаваме в маслото до златисто.
Прибавяме измития и накъсан на розички карфиол, нарязаните на ситно картофи и малко гореща вода / 1/2 каф. чашка/.
Задушаваме десетина минути и наливаме 500 мл топла вода. Натрошаваме кубчето пилешки бульон и варим до омекване на зеленчуците.
Когато са готови, изваждаме от бульона и пасираме. Връщаме в супата да се вари и прибавяме прясното мляко, сол и черен пипер на вкус и 2/3 от кашкавала, настърган на ситно ренде.
Разбъркваме и като кипне сваляме от огъня, прибавяме сметаната и нарязан ситно магданоз. При поднасяне поръсваме порциите с настърган кашкавал.