Напукани бели коледни сладки

Напукани бели коледни сладки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Получават се едни много лесни и ухаещи коледни сладки."

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 120 г
  • сок от портокал - 50 мл
  • кора на - 1 портокал
  • захар - 150 г
  • течен подсладител - 1 с.л.
  • бакпулвер - 8 г
  • сода - 1/4 ч.л.
  • течна ванилия - 1 к.л.
  • брашно - 400 г
  • пудра захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, разбъркайте мекото масло с яйцето, захарта, сока и коричките от портокала.

Пресейте брашното с бакпулвера, прибавете ванилията и хубаво разбъркайте сместа.

Ако е по-меко, прибавете още брашно, за да можете по-лесно да оформите сладките топчета.

Покрийте купата със стреч фолио, сложете в хладилник за няколко часа. Пригответе си 2 тави с хартия за печене.

Оформете топчета колкото орех и започвате да овалвате, първо, в кристална захар после в пудра захар. Редите ги на разстояние и после ги слагате на студено, преди да ги сложете да се пекат.

Загрявате фурната на 180 °C и печете не повече от 15 минути.

Получават се едни много лесни и ухаещи коледни сладки - напукани бели коледни сладки.

Вижте още тайни за трайни коледни сладки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: