Оризови меденки

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1412k188
Оризови меденки
Снимка: Петя Стойнева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
25
"Оризови меденки с оризово и бадемово брашно - по-диетичен вариант сладки за всеки повод."

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • бадемово брашно - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч. светла
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се яйцата, захарта, меда и канелата и се разбиват добре.

Двата вида брашно и орехите се разбъркват. Към тях се прибавят содата и оцета.

Яйчената смес се слага при другите продукти и на тънка струйка се налива олиото.

Омесва се меко тесто за меденки, от което се оформят топчета с еднакъв размер.

Оризовите меденки се пекат за 10 минути в предварително загрята фурна.

Вижте още как да ви омекнат меденките, както и тайните на тестото за меденки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: