Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник в кексова форма

Тиквеник в кексова форма

Тиквеник в кексова форма
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Знаем, че това ще е тазгодишният ви тиквеник за Бъдни вечер - красота в кексова форма"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • краве масло - 70 г
  • олио - 6 с.л.
  • тиквено пюре - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 100 г
  • канела - 1 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката от смесени тиквено пюре, захар и канела.

За самото пюре е достатъчно да намачкате с помощта на вилица предварително сварена или печена тиква.

Количеството захар е добре да съобразите със сладостта на самата тиква.

В намазнена кексова форма започват да се редят намачкани кори за баница, смесини разтопено краве масло и олио.

Слага се от тиквеното пюре и отново кори за баница. Така до изчерпване на продуктите. Тиквеникът се пече на 180 °C за около 50 минути.

Ако започне да изгаря, го покрийте с алуминиево фолио.

Ако желаете да е по-сочен, след като го извадите от фурната, може да го напръскате с малко газирана вода.

Готовия тиквеник в кексова форма сервирайте поръсен с пудра захар.

Вижте и как лесно се стърже тиква за тиквеник, както и как правилно да сиропираме тиквеник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
Разкош :)
18.12.2024 14:03