Курабийки с вино и фурми

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5876k1k5
Курабийки с вино и фурми3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Мекички, ароматни, невероятни курабийки с вино и фурми! Опитайте тези веган курабийки с вино и фурми!"

Необходими Продукти

  • фурми - 250 г без костилка
  • орехи - 1/2 чаша смлени
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вино - 2/3 ч.ч. бяло или розе
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л равни
  • есенция ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правят се изключително лесно тези курабийки - с малко съставки, почти без захар и с богат и интензивен вкус и аромат. Горещо препоръчвам! И не на последно място са веган.

Фурмите нарязваме на едро с остър нож. Орехите смиламе и прибаваме при нарязаните фурми в дълбока купа. След това олиото и виното, прибавяме и брашното, пресято с бакпулвера и ромова есенция - върви много добре с фурмите, канела, карамфил, каквото предпочитате за коледен аромат.

Всичко се бърка с лъжица, докато се събере на топка, както е показано в снимките. От полученото тесто с ръце се оформят топчета, лесно се работи и ги подреждаме в тавичка с хартия за печене, но може и без хартия, не залепват за дъното.

Печем на 180 °C до готовност, не трябва да се препичат. Но търпят розов загар, защото има бакпулвер в тестото и не стават твърди, ако се препекат.

Готовите празнични сладки веднага овалваме в пудра захар и вътре в нея една ванилия.

Мекички, ароматни, невероятни курабийки с вино и фурми!

Опитайте!

Вижте още тайната на перфектното тесто за курабийки, както и повече за курабийките на баба с амонячна сода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: