Начин на приготвяне
Правят се изключително лесно тези курабийки - с малко съставки, почти без захар и с богат и интензивен вкус и аромат. Горещо препоръчвам! И не на последно място са веган.
Фурмите нарязваме на едро с остър нож. Орехите смиламе и прибаваме при нарязаните фурми в дълбока купа. След това олиото и виното, прибавяме и брашното, пресято с бакпулвера и ромова есенция - върви много добре с фурмите, канела, карамфил, каквото предпочитате за коледен аромат.
Всичко се бърка с лъжица, докато се събере на топка, както е показано в снимките. От полученото тесто с ръце се оформят топчета, лесно се работи и ги подреждаме в тавичка с хартия за печене, но може и без хартия, не залепват за дъното.
Печем на 180 °C до готовност, не трябва да се препичат. Но търпят розов загар, защото има бакпулвер в тестото и не стават твърди, ако се препекат.
Готовите празнични сладки веднага овалваме в пудра захар и вътре в нея една ванилия.
Мекички, ароматни, невероятни курабийки с вино и фурми!
Опитайте!
Вижте още тайната на перфектното тесто за курабийки, както и повече за курабийките на баба с амонячна сода.