Джинджифилови курабийки

Джинджифилови курабийки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
18
"Ето ги перфектните джинджифиллови курабийки за душата - хапваш и не можеш да спреш"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 3 с.л.
  • мед - 1 - с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • брашно от елда - 1 с.л.
  • лешници - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето със захар и мед с телена бъркалка.

Добавя се прясно мляко, сода за хляб, канела, смлян на прах джинджифил и всичко се разбърква добре.

Накрая сипваме две чаши брашно от лимец и една супена лъжица от елда, да се получи гъсто тесто, без да се меси, само се разбърква с лъжица.

В широка тава върху хартия за печене се сипва по 1 сл. тесто да се оформят сладките.

Отгоре се набожда по 1 цял лешник.

Печем курабийките в загрята фурна 180°C около 10-15 минути, отдолу стават кафеникави - значи са готови.

Охладени, сервираме джинджифиловите курабийки - много са вкусни за похапване през деня!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: