Начин на приготвяне
Включете си фурната да загрява на горен и долен реотан на 180 °C.
Вземете суха купа, пресейте и изсипете в нея, първо, брашната, след това пудрата захар, орехите и бакпулвера.
Разбъркайте сухите съставки. Направете кладенче и добавете маслото, жълтъците и лимоновия сок. Омесете меко тесто.
След това с ръце оформете малки топчета и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
С помощта на четка намажете сладките с разбития белтък и поръсете с кафявата захар. Печете ги до лек загар за около 15 мин.
Наредете готовите дребни сладки с брашно от спелта върху решетка, за да се охладят.
Запознайте се също с разликата между спелта и лимец, както и вижте как се прави мляко от спелта :)