Начин на приготвяне
Измийте доматите, чушките и краставицата.
Обелете краставицата и я нарежете на парчета.
Чушките почистете от семките и дръжките и също ги нарежете.
Обелете лука и чесъна.
В голяма купа сложете доматите (нарязани на едро), чушките, краставицата, лука, чесъна и хляба.
Добавете зехтина, оцета, солта и черния пипер.
Използвайте блендер, за да пасирате сместа до гладка консистенция. Ако предпочитате доматената супа по-рядка, добавете студена вода, докато постигнете желаната гъстота.
Поставете супата в хладилника за поне 2-3 часа, за да се изстуди добре.
Разпределете супата в чинии или купички. Гарнирайте с ароматни крутони и няколко капки зехтин.
Студената доматена супа е разкошна.
Вижте също така защо да ядете домати по-често и научете как да разпознаете качествените консервирани домати.