Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Домашна крем супа от тиква

Домашна крем супа от тиква

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Няма да намерите по-кадифена супа с по-балансиран и богат вкус от тази - заклеваме се в готварската престилка"

Необходими Продукти

  • тиква - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 50 г, пресен
  • тиквени семки - 100 г, сурови обелени
  • сметана - 150 мл готварска
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 2 г
  • черен пипер - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме на ситно лука, чесъна и джинджифила.

Обелваме и почистваме тиквата и също я режем на парчета.

В подходяща тенджера разтапяме маслото и към него прибавяме олиото.

Добавяме лука, чесъна и джинджифила и задушаваме.

Прибавяме тиквата. Овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме да се задуши за още 5 мин.

Към тиквата прибавяме зеленчуковия бульон и варим 20 минути.

Пасираме. Връщаме я обратно в съда, прибавяме сметаната и варим, докато кипне.

Запичаме тиквените семки на сух тиган. Поръсваме с тях готовата крем супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: