Начин на приготвяне
Разбивате яйцата със захарта, добавете олио, ванилия, двата вида брашно с бакпулвера и замесете средно меко тесто.
Може да направите коледните сладки и само с бяло брашно, но аз реших да опитам, като добавя и любимата си спелта.
Замесеното тесто се увива във фолио и отива във фризера за 20 минути да стегне.
Извадете и отделете 1/3 от тестото, отново го поставете във фризера, а останалото разточете кора.
С ринг се изрязват кръгчета с диаметър 7-8 см и се намазват с мармалад от сини сливи или друго гъсто сладко.
Извадете малкото топче тесто от фризера и го настържете отгоре с ренде.
С широк нож се прехвърлят в тавата върху хартия за печене.
Печете сладките с мармалад в загрята фурна на 180 градуса точно 15 минути и готово.
Извадете и поръсете с пудра захар. Страхотни са на вкус, опитайте!
Весели празници със Снежни коледни сладки с мармалад!