Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Празнична рибна салата с червено цвекло

Празнична рибна салата с червено цвекло

редакция:
JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5497k2k1
Празнична рибна салата с червено цвекло
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Много богата, цветна и вкусна празнична рибена салата с червено цвекло - носи много настроение на трапезата."

Необходими Продукти

  • рибено филе - 300 г
  • червено цвекло - 200 г
  • сладки картофи - 200 г
  • червен лук - 1 глава
  • салата айсберг - 180 г
  • сушени домати - 4 - 6 бр. (от буркан)
  • синьо сирене - 80 г
  • зехтин - 8 с.л.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете цвеклото, нарежете го на кубчета и сложете в полиетиленов плик.

Добавете 2 с.л. зехтин, щипка сол, босилека, чубрицата и разбъркайте.

Изсипете в тава, покрита с хартия за печене и поставете в загрята на 180°С фурна за 15-20 минути.

През това време обелете сладките картофи, нарежете ги на кубчета и сложете в плика.

Добавете 2 с.л. зехтин, щипка сол, ригана, розмарина, червения пипер и разбъркайте.

Обелете лука и го нарежете на 8 части.

Извадете тавата, добавете лука и картофите към цвеклото и печете за още 30 минути.

Измийте рибеното филе, подправете го със сол, черен пипер и 2 с.л. лимонов сок и печете във фурна за 20-30 минути.

Нарежете салатата Айсберг и я разпределете в 2 чинии за сервиране.

След това разпределете печените картофи, цвекло, лук, накъсаното рибено филе и нарязаните сушени домати.

Поръсете рибната салата с натрошеното синьо сирене, зехтина, лимоновия сок и сервирайте.

Вижте още идеи за празнични салати, както и как да си направите пробиотик от червено цвекло, за да ви е добре на корема по празниците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.