Начин на приготвяне
Обелете цвеклото, нарежете го на кубчета и сложете в полиетиленов плик.
Добавете 2 с.л. зехтин, щипка сол, босилека, чубрицата и разбъркайте.
Изсипете в тава, покрита с хартия за печене и поставете в загрята на 180°С фурна за 15-20 минути.
През това време обелете сладките картофи, нарежете ги на кубчета и сложете в плика.
Добавете 2 с.л. зехтин, щипка сол, ригана, розмарина, червения пипер и разбъркайте.
Обелете лука и го нарежете на 8 части.
Извадете тавата, добавете лука и картофите към цвеклото и печете за още 30 минути.
Измийте рибеното филе, подправете го със сол, черен пипер и 2 с.л. лимонов сок и печете във фурна за 20-30 минути.
Нарежете салатата Айсберг и я разпределете в 2 чинии за сервиране.
След това разпределете печените картофи, цвекло, лук, накъсаното рибено филе и нарязаните сушени домати.
Поръсете рибната салата с натрошеното синьо сирене, зехтина, лимоновия сок и сервирайте.
Вижте още идеи за празнични салати, както и как да си направите пробиотик от червено цвекло, за да ви е добре на корема по празниците.