Торта Марика

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Торта Марика2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 2 с.л.
  • белтъци - 8 бр.
  • орехи - 200 г смлени
  • за крема
  • шоколад - 50 г
  • масло - 200 г
  • жълтъци - 8 бр.
  • захар - 15 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на сняг, към който прибавете захарта, смлените орехи и брашното.

Като внимавате да не спаднат белтъците, изпечете три блата във форма за торта, намазана с масло и покрита с оризова хартия.

Блатовете трябва да се изпекат бързо, защото засъхват.

Приготвяне на крема: Разбийте жълтъците със захарта до получаване на гъста смес и прибавете разтопения шоколад и ванилията.

Към изстиващата смес прибавете разбитото на пяна масло. С крема се намазват блатовете и се покрива тортата. Прави се украса по желание - от ядки или настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мими
мими
пропуснала си захарта за блата, предполагам че е от бързане- не нарочно, но непише количеството, освен онези за крема
03.11.2014 16:29