Начин на приготвяне
В купа слагаме брашното, добавяме половината кокосови стърготини /заделяме половината за поръсване/, ванилията и разтопеното кокосово масло, като заделяме малко от него.
След това следват всички останали съставки без черния шоколад.
Застиламе тава с хартия за печене и от получената смес оформяме сладки топчета. Тестото е леко ронливо, но се получават.
Включваме фурната на 180 °C. След като сме оформили всички бонбони / при мен излязоха 28 бр./, ги слагаме да се пекат за не повече от 10-15 минути.
През това време начупваме шоколада и разтопяваме заедно с останалото кокосово масло. След като бонбоните са готови, ги оставяме леко да се охладят, след което ги овалваме изцяло в шоколада и подреждаме в поднос.
След това поръсваме с останалите кокосови стърготини и прибираме в хладилника да стегнат, В цялата смес има 85 г протеин, а в една бонбона има 82 калории, 5 г въглехидрати и 2 г протеин!
Можете да хапвате новогодишни кокосови топки без угризения на съвестта! Да ви е сладко!
Вижте още какво да сложим на Новогодишната маса.