Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Новогодишни кокосови топки

Новогодишни кокосови топки

Новогодишни кокосови топки
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
28
"Можете да хапвате новогодишни кокосови топки без угризения на съвестта! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • кокосови стърготини - 100 г
  • есенция ванилия - 5 г
  • кокосово масло - 32 г
  • какао - 10 г
  • шоколадов протеин - 12 г
  • скир - 119 г
  • яйца - 3 бр. /130 г/
  • бакпулвер - 10 г
  • сусамов тахан - 19 г
  • кокосово брашно - 154 г
  • еритритол - 13 г / или друг подсладител/
  • черен шоколад - 160 г екстра какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме брашното, добавяме половината кокосови стърготини /заделяме половината за поръсване/, ванилията и разтопеното кокосово масло, като заделяме малко от него.

След това следват всички останали съставки без черния шоколад.

Застиламе тава с хартия за печене и от получената смес оформяме сладки топчета. Тестото е леко ронливо, но се получават.

Включваме фурната на 180 °C. След като сме оформили всички бонбони / при мен излязоха 28 бр./, ги слагаме да се пекат за не повече от 10-15 минути.

През това време начупваме шоколада и разтопяваме заедно с останалото кокосово масло. След като бонбоните са готови, ги оставяме леко да се охладят, след което ги овалваме изцяло в шоколада и подреждаме в поднос.

След това поръсваме с останалите кокосови стърготини и прибираме в хладилника да стегнат, В цялата смес има 85 г протеин, а в една бонбона има 82 калории, 5 г въглехидрати и 2 г протеин!

Можете да хапвате новогодишни кокосови топки без угризения на съвестта! Да ви е сладко!

Вижте още какво да сложим на Новогодишната маса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: