Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Дубайска баница с крем

Дубайска баница с крем

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5987k2k6
Дубайска баница с крем
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Този вид дубайска баница е различен от всичко, което сте опитвали, но е много вкусен."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пак. 400 г
  • краве масло - 60 г
  • За крема
  • маскарпоне - 250 г
  • кондензирано мляко - 200 г
  • ванилия - 1 пак.
  • още
  • кадаиф - 50 г
  • краве масло - 20 г
  • крем от шамфъстък - 50 г
  • за отгоре
  • черен шоколад - 100 г
  • крем от шамфъстък - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете краве маслото. Разтворете пакета с кори за баница и го разстелете, като оставите корите една върху друга.

Разрежете на квадрати с остър нож всички кори, както са една върху друга. Размера на квадратите са около 8-9 см. От тясната страна излизат четири квадрата, а от дългата 5.

Вземете един квадрат с всички листи от пакета. Прегънете го на триъгълник и подредете в тава върху хартия за печене. С помощта на четка намажете всички триъгълници с краве масло.

Печете на 180 г до приятен загар.

Разбийте сиренето Маскарпоне заедно с кондензираното мляко. Добавете ванилията. Поставете крема в пош. Внимателно разтворете всяка триъгълна баничка през средата на корите, колкото да поставите края на поша и напълнете с крема.

Запечете кадаифа с заедно с 20 г краве масло, добавете и крема от шамфъстък. Разбъркайте и оставете да изстине сместа.

На всяка баничка внимателно поставете внимателно от сместа с кадаиф там, където се е показал крема.

Разтопете течния шоколад на водна баня. Украсете сладките банички с разтопен шоколад и крем от шамфъстък. Най–добре да стане с помощта на пош. Този вид дубайска баница с крем е различен от всичко, което сте опитвали, но е много вкусен.

Вижте също как да си направите дубайски шоколад и дубайски чийзкейк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: