Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Традиционни габровски пърленки

Традиционни габровски пърленки

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Традиционни габровски пърленки
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Не сядаме на масата без тези вкусни габровски пърленки"

Необходими Продукти

  • брашно - около 450 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • топеница
  • сминдух
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - розови
  • олио
  • магданоз
  • сирене
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа, направете дупка в средата. Сипете в нея яйцата, солта, захарта, водата, маята и олиото. Замесете тесто и го сложете в намазнена купа, покрийте със стреч фолио.

Оставете го да втаса. След като това се случи, накъсайте топки и ги разтеглете с ръце. Метнете ги върху скарата.

Печете домашните пърленки от двете страни. Намазнете ги с масло и се заемете с приготвянето на топеницата.

Обелете доматите и ги накълцайте на дребно. Добавете счукания чесън, чубрицата, магданоза, натрошеното сирене, сминдуха. Добавете накрая олио.

Хапнете си от традиционните габровски пърленки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: