Начин на приготвяне
Необходимо е да разбием две яйца с две супени лъжици захар, след което да добавим един бакпулвер, следва около 100 мл нектар от круши, или какъвто имате и предпочитате.
Добавя се една настъргана ябълка, ванилия, бъркате и добавяте около 50 мл олио, може масло.
След това добавяте половин чаена чаша с вместимост от 200 мл фино царевично брашно и две чаени чаши бяло.
Бъркате и става хубаво и гъсто тесто, което да пада бавно при гребване с лъжица.
Разпределяме върху хартия за печене, ползваме лъжица.
Върху всяка сладка сложих по съвсем мъничко, може и едно плодче от сладко, моето е от черен бъз.
Печем великденските сладки на 180 градуса до приятен загар.
Мекички, вкусни, въздушни, невероятно подходящи за закуска, за кафе, за десерт, за гости, около празника, сладки, но не прекалено, бих казала, перфектно балансиран вкус.
Традиционните великденски сладки са готови.
Коментари