Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Традиционни великденски сладки

Традиционни великденски сладки

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5866k1k5
Традиционни великденски сладки
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Мекички, вкусни и въздушни сладки - невероятно подходящи за закуска, за кафе, за десерт и за за гости около светлия празник Великден"

Необходими Продукти

  • яйца - 2
  • захар - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • нектар - 100 мл (от плод по избор)
  • ябълки - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • олио - 50 мл
  • царевично брашно - 1 чаша
  • бяло брашно - 2 чаши
  • сладко - 3 с.л. (от боровинки, череши, касис)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходимо е да разбием две яйца с две супени лъжици захар, след което да добавим един бакпулвер, следва около 100 мл нектар от круши, или какъвто имате и предпочитате.

Добавя се една настъргана ябълка, ванилия, бъркате и добавяте около 50 мл олио, може масло.

След това добавяте половин чаена чаша с вместимост от 200 мл фино царевично брашно и две чаени чаши бяло.

Бъркате и става хубаво и гъсто тесто, което да пада бавно при гребване с лъжица.

Разпределяме върху хартия за печене, ползваме лъжица.

Върху всяка сладка сложих по съвсем мъничко, може и едно плодче от сладко, моето е от черен бъз.

Печем великденските сладки на 180 градуса до приятен загар.

Мекички, вкусни, въздушни, невероятно подходящи за закуска, за кафе, за десерт, за гости, около празника, сладки, но не прекалено, бих казала, перфектно балансиран вкус.

Традиционните великденски сладки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пламена Георгиева
Пламена Георгиева
Имат вкус точно като тези на Баба!
10.09.2022 10:37
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Апетитно изглеждат!
10.09.2022 08:21
1