Начин на приготвяне
За тази разкошна баклава пригответе сиропа за кокосовата баклава, като първо карамелизирате захарта в тенджера до светъл карамел. След това добавете водата и върнете на котлона, докато карамелът се разтвори напълно.
Добавете и резен лимон и варете сиропа 10 минути, след което го оставете да се охлади до стайна температура.
Смелете орехите на не много ситно и добавете към тях кокосовите стърготини.
Разтопете кокосовото масло.
Вземете една кора и я намажете с масло. Отгоре поставете друга, която също намажете. Повторете, докато корите станат 4. След това поръсете обилно с орехи и навийте на руло. Рулото нарежете на пънчета с дебелина около 4-5 см.
Наредете ги в тава с разреза нагоре.
Продължете по същия начин с останалите кори.
Загрейте фурната на 170°С и сложете баклавата да се пече за около 30-35 минути до златисто.
Залейте горещата баклава с охладения вече сироп. Оставете баклавата на хладно да престои няколко часа. Най-хубава е карамелено кокосова баклава на следващия ден.
Вижте още защо ви се захаросва баклавата, както и коя е зелената съставка по турската баклава.