Начин на приготвяне
В купа смесете зехтина, шафрановите нишки, които предварително сте накиснали в две супени лъжици топла вода за десет минути, розмарина, чесъна, сока от лимон, сол и черен и червен пипер.
Намажете пържолите със сместа и оставете да се мариноват за поне половин час на стайна температура или 2 часа в хладилник.
Запечете пържолите за около 5 минути от всяка страна, докато придобият златист цвят и са добре изпечени отвътре.
Прехвърлете ги в подходяща тава за печене. Сгрейте фурната на 160 °C.
Добавете бялото вино, след като сте запекли пържолите. Оставете да се пекат 30 минути, докато алкохолът се изпари и сосът леко се редуцира.
Добавете меда в края на готвенето, като разбъркате добре соса. Гответе свинското печено до готовност.
Поднесете свинско с розмарин и шафран на фурна с подходяща гарнитура.
Добър апетит!