Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско с розмарин и шафран на фурна

Свинско с розмарин и шафран на фурна

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1981k7236
Свинско с розмарин и шафран на фурна
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Свинско с розмарин и шафран на фурна - ароматите се сливат невероятно в това свинско печено."

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1.5 кг
  • розмарин - 3 стръка
  • шафран - 1/4 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 1/2
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете зехтина, шафрановите нишки, които предварително сте накиснали в две супени лъжици топла вода за десет минути, розмарина, чесъна, сока от лимон, сол и черен и червен пипер.

Намажете пържолите със сместа и оставете да се мариноват за поне половин час на стайна температура или 2 часа в хладилник.

Запечете пържолите за около 5 минути от всяка страна, докато придобият златист цвят и са добре изпечени отвътре.

Прехвърлете ги в подходяща тава за печене. Сгрейте фурната на 160 °C.

Добавете бялото вино, след като сте запекли пържолите. Оставете да се пекат 30 минути, докато алкохолът се изпари и сосът леко се редуцира.

Добавете меда в края на готвенето, като разбъркате добре соса. Гответе свинското печено до готовност.

Поднесете свинско с розмарин и шафран на фурна с подходяща гарнитура.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: