Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Празнична салата Венец

Празнична салата Венец

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5816k2k6
Празнична салата Венец
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Пъстра и вкусна празнична салата венец за вашите специални поводи."

Необходими Продукти

  • цвекло - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 120 г
  • копър - ½ вр.
  • нар
  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото, картофите, моркова и яйцата се сваряват поотделно. След това се обелват и настъргват отделно, посоляваме ги. В чиния или празнично плато се поставя ринг за торта, а в центъра на чинията чаша.

Така се образува вкусен венец при редене на продуктите. Майонезата се разбърква с киселото мляко и се посолява. За по-лесно разнасяне върху пластовете може да се постави в шприц.

Първо поставяме настърганото цвекло, след него малко от майонезения сос, после поставяме настърганите картофи, отново сос.

Продължаваме с настъргания морков, настърганите кисели краставички, майонезен сос, настърганите яйца, отново майонезен сос и накрая настъргваме кашкавал.

Завършваме с остатъка от майонезата. Нарязваме пресният копър на ситно и поръсваме отгоре. Почистваме зърната на нара и подреждаме върху копъра.

Оставяме картофената салата за няколко часа в хладилник на стегне. Преди сервиране отстраняваме чашата от центъра на чинията и ринга. Ефектна и вкусна празнична салата венец. Може да се приготви и като картофена торта за вашата новогодишна вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: