Начин на приготвяне
Цвеклото, картофите, моркова и яйцата се сваряват поотделно. След това се обелват и настъргват отделно, посоляваме ги. В чиния или празнично плато се поставя ринг за торта, а в центъра на чинията чаша.
Така се образува вкусен венец при редене на продуктите. Майонезата се разбърква с киселото мляко и се посолява. За по-лесно разнасяне върху пластовете може да се постави в шприц.
Първо поставяме настърганото цвекло, след него малко от майонезения сос, после поставяме настърганите картофи, отново сос.
Продължаваме с настъргания морков, настърганите кисели краставички, майонезен сос, настърганите яйца, отново майонезен сос и накрая настъргваме кашкавал.
Завършваме с остатъка от майонезата. Нарязваме пресният копър на ситно и поръсваме отгоре. Почистваме зърната на нара и подреждаме върху копъра.
Оставяме картофената салата за няколко часа в хладилник на стегне. Преди сервиране отстраняваме чашата от центъра на чинията и ринга. Ефектна и вкусна празнична салата венец. Може да се приготви и като картофена торта за вашата новогодишна вечеря.