Начин на приготвяне
В хладката вода се разбърква маята със захарта и 1 с.л. брашно. Оставяме да шупне. Замесва се средно меко тесто с останалите продукти и оставяме да втаса 30 минути.
Тестото се разделя на 2 части. Първата се разточва на голяма правоъгълна кора , намазваме с масло и поръсваме натрошено сирене. Завива се на руло и се усуква.
Навива се в намаслена тава около чашка за крем карамел, за да се оформи като венец. Останалото тесто се разделя на четири части. Три от тях се разделят на още две и от всяка се оформя дълъг фитил.
Усукват се два по два. Малкият се навива около чашата, другите два - от външната страна. От последното тесто оформяме 7-8 къси фитила. Завиват се като S и поставяме отгоре.
Оставяме да почине питката за 15 минути. Намазваме с разбит с малко олио жълтък и поръсваме семена. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 35-40 минути.
Изважда се и намазваме с масло за мека коричка. Добър апетит и честит празник на всички Ивановци !