Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Суфле от извара и кайсии

Суфле от извара и кайсии

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Суфле от извара и кайсии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайсии - 12 бр. от компот
  • лимони - 1 бр.
  • сметана - 6 с.л.
  • захар - 100 г
  • ликьор - 1 с.л. кайсиев
  • яйца - 2 бр.
  • нишесте - 1 с.л.
  • извара - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - 2 с.л.
  • мента - 6 листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Четири кайсии се режат на резенчета, останалите се пасират и се кипват 6 минути, като се добавят 6 супени лъжици от сока от компота. Добавя се сокът от половин лимон и 50 грама захар. Добавят се нарязаните кайсии и ликьорът и всичко се разбърква. Този сос се оставя да се охлади.

Жълтъците се отделят от белтъците и се смесват с останалата захар и със солта. Добавя се изварата. Нишестето се смесва със сметаната, добавя се останалият лимонов сок и всичко се разбива до кремообразно състояние.

Добавя се в изварената смес и след това се добавят разбитите на сняг белтъци. Тази смес се излива във форма, намазана с масло, и се пече на водна баня 45 минути на 180 градуса. Сладкишът се сервира с кайсиев сос, поръсен с пудра захар и украсен с мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: