Начин на приготвяне
Яйцата се сваряват за 7-8 минути. Охлаждат се, обелват се от черупката и се нарязват на кубчета.
В голяма купа се намачква консервата с риба тон, прибавя се част от консервата царевица, варените яйца, ситно нарязаният зелен лук.
Овкусява се с лимонов сок и черен пипер, по желание може и сол.
Маринованите краставички се нарязват на кубчета и се прибавят в купата. Няколко стръка копър се нарязват на ситно.
Всичко се разбърква добре и се прибавя майонезата. В дълбока чиния се поставя салата с риба тон в центъра, като се поставя като купчинка.
Маслините се обезкостяват и се нарязват на две половинки.
Подреждат се върху зимната салата. Отстрани около салатата се поставят цели парчета картофен чипс, за да заприлича салатата на слънчоглед.
Приятно мезене с този мъжки слънчоглед и цветя да има!