Начин на приготвяне
Обелете и намачкайте авокадото. Теглото на двете заедно без костилката и кората трябва да е от 180 до 200 г.
Разбийте леко яйцата с щипка черен пипер и малко сол по желание.
Дали да се добавя сол, зависи от това колко са солени сиренето и кашкавалът.
Настържете кашкавала и натрошете сиренето. Смесете всичко в купа.
Пригответе си тавичката от фурната, като я покриете с хартия за печене.
С чаена лъжица взимайте от сместа и слагайте в тавата, като правите леко издължени соленки на разстояние една от друга.
Печете в загрята на 190 градуса фурна за 12 минути или до загар.
Сервирайте меки соленки от авокадо без брашно със сос по избор. Сосът е задължителен, защото сами по себе си соленките нямат силно изразен вкус - леки, мекички и много приятни са.
Вижте още дали е кето оризовото брашно и каква мазнина да използваме при кето.