Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с тиква

Банички с тиква

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2594k6811
Банички с тиква4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
17
"Не е за вярване какво може да приготвиш само с три продукта - уникални постни банички с тиква - истинско лакомство."

Необходими Продукти

  • тиква - 650 г настъргана
  • захар - 180 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • фини точени кори - 1 пакет от 500 г
  • олио - малко за намазване на корите
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Тиквата се настъргва, а след това се обърква със захарта и канелата.

Вземате една кора, намазвате я с малко олио. След това слагате от тиквата по цялата кора. Навивате на руло, а после на охлювче, като краят го подпъхвате отдолу.

Баничките наредих в тава за кексчета, като предварително я намазах с масло. Но ако нямате такава тава, не е проблем, наредете ги в обикновена. Преди печене ги намажете с малко масло.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 °C за 30 минути. Щом ги извадите, отгоре минете с парче студено масло, то ще се разтопи.

Част от мъфините изпекох в еър фрайра и станаха чудесни. Изпекоха се за 20 минути.

Пекох сладките банички на програма bake - 180 °C, по 10 минути от всяка страна.

Сложих банички с тиква на хартия за печене, която намазах с малко мазнина.

Вижте дали ще напълнеете от тиквата, както и защо да ядем повече тиква :)

Източник:Вкусни рецепти с Валерия
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.