Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички-слънчогледи с тиква и канела

Банички-слънчогледи с тиква и канела

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Банички-слънчогледи с тиква и канела
Снимка: Dora Grozeva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Вкусно и красиво - когато готвиш с толкова мерак, просто няма как да не ти се получи"

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 18 броя турски
  • за плънката
  • тиква - 400 г изчистена и нарязана
  • захар - 100 г
  • орехови ядки - 100 г смлени
  • канела - 1 ч.л.
  • бисквити - 4 - 5 бр. смлени
  • олио - 80 мл за намазване на корите
  • за намазване на баничките
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.l.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се пълнежът. Сварява се тиквата за 15 минути. Изцежда се добре и се разбива със захарта, смлените орехи, бисквити и канелата.

Отделно се разбива яйцето с киселото мляко и олиото за намазване на готовите банички.

Оформянето на баничките е по същия начин, както Банички-слънчогледи със сирене и яйца.

Върху хартия се поставя кора, маже се тънко с олио и се навива хлабаво на тънка точилка, като се оставя около 4 сантиметра в края на кората ненавита.

Набира се кората от единия край на точилката, към другия край. Изважда се набраната кора от точилката внимателно и си оформя в кръгче, като ненавитата част от кората става основа на баничката.

Оформят се с притискане баничките във вид на гнездо и се подреждат в тавичка, покрита с хартия за печене.

Отгоре внимателно с четка се маже всяка баничка със сместа за намазване. Разпределя се плънката в центъра /в гнездата/ на баничките.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване на приятен загар. Баничките-слънчогледи с тиква и канела са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: