Лучник-руло

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2152k4493
Лучник-руло
Снимка: Вероника Михайлова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Лучник-руло, с който ще шашнете гостите на празника. Ние отсега сме шашнати."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 600 г
  • мая - 7 г суха
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л
  • вода - 250 мл топла
  • олио - 3с.л.
  • За плънката
  • лук - 2 глави кромид жълт
  • праз лук - 3 стръка
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипвате захарта, маята и водата. Разбъркайте и оставете за 10 мин, докато шупне.

Върху силиконова подложка за месене си пресейте брашното заедно със солта. Добавете вече шупналата мая и олиото.

Започнете да месите, докато получите меко тесто.

Включете си фурната на 50 °C, сложете омесеното тесто в купа, намажете го с малко олио отгоре и го оставете във фурната, за да втаса и удвои обема си.

Започнете да приготвяте плънката. Почистете и с чопър, нарежете лука и праз лука на ситно. В тенджерка сложете олиото, изчакайте, докато загрее и добавете нарязаните лук и праз лук.

След като придобият златист вид, добавете доматеното пюре, както и подправките - червен пипер, сол и чубрица.

След като тестото е втасало, го разточете на една голяма кора. Разпределете върху нея плънката и завийте на руло, като “залепяте” краищата, за да не се изсипе плънката.

Намажете една тава с олио и сложете лучника в нея.

По желание може да намажете лучника-руло с разбито яйце.

Сложете тавата с лучника-руло за 20 мин в сгрятата на 50 °C фурна, за да втаса. След това усилете на 180 °C и печете за 30 минути до златиста коричка.

Вижте още как да направите зелник и какво се слага на масата на Ивановден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.