Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Добавя се олио, кисело мляко, какао, портокалов сок и кора от настърган половин портокал. Накрая прибавяме брашното с бакпулвера и всичко се разбърква на кексова смес.
Излива се върху хартия за печене в тавичка с диаметър 26-28 см. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути до суха клечка и изваждаме върху решетка да се охлади.
Поставя се в чиния и нарязваме на квадрати. В подходящ съд се сипва портокалов сок, масло, кафява захар и шоколадов крем, може да замените с течен шоколад и всичко се загрява на котлона, като бърка докато се разтопи.
С лъжица се залива леко охладения сладкиш. Отгоре се поръсва с корички портокал и кокосови стърготини. Изчакайте да попие за една нощ или нападайте веднага.