Начин на приготвяне
Загрейте зехтина и маслото в тиган и запържете лука и целината за 5 минути. Сипете брашното в чиния и овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте телешкото и го изпържете от двете страни.
Сипете виното и бульона и кипнете, разбъркайте и намалете котлона. Задушете за 85 минути.
Междувременно направете гремолатата, като смесите всички продукти за нея. Прехвърлете телешкото в чиния за сервиране.
Кипнете соса, в който се е задушавало месото, и го варете до редуциране. Сипете върху месото, поръсете с гремолатата и сервирайте.
Коментари
Няма телешко осо буко, има osobuco. И какво е особуко..??? Ами това е нашия телешки джолан. А в рецептата става въпрос за тънки телешки пържоли...!!??? От дълги години живея в Аржентина и зная това...