Сушени чушки с кафяв ориз

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6995k2k9
Сушени чушки с кафяв ориз
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Сушени чушки с кафяв ориз - подгответе 1 кисело мляко и да си оближете пръстите."

Необходими Продукти

  • сушени червени чушки - 16 бр.
  • кафяв ориз - 2 ч.ч.
  • универсална подправка - 3 с.л. зеленчукова
  • червен пипер - 2 с.л.
  • хималайска сол - 1 с.л.
  • олио - 50 мл + за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кафявият ориз се измива много добре и се накисва в топла вода за 2 ч., след което водата се изхвърля, оризът се измива и изсипва в купа, в която ще се разбърква плънката.

Прибавя се подправка за зеленчуци със сушен лук, моркови и червени чушки, червеният пипер, хималайската сол и олиото 50 мл.

Разбърква се много добре.

В отделна купа се слагат сушените червени чушки и се заливат с вода за 10 мин.

След като сушените чушки са се накиснали, се напълват в плънката и се нареждат в намазана с олио тава с капак.

Заливат се с вода, която да покрие пълнените чушки, и се пекат под капак в предварително загрята фурна 60 мин на 200 °C.

При липса на капак тавата се покрива с фолио, т.к. кафявият ориз се сварява по-добре.

Хапнете си вкусни сушени чушки с кафяв ориз в компанията на гъсто кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: