Начин на приготвяне
Кафявият ориз се измива много добре и се накисва в топла вода за 2 ч., след което водата се изхвърля, оризът се измива и изсипва в купа, в която ще се разбърква плънката.
Прибавя се подправка за зеленчуци със сушен лук, моркови и червени чушки, червеният пипер, хималайската сол и олиото 50 мл.
Разбърква се много добре.
В отделна купа се слагат сушените червени чушки и се заливат с вода за 10 мин.
След като сушените чушки са се накиснали, се напълват в плънката и се нареждат в намазана с олио тава с капак.
Заливат се с вода, която да покрие пълнените чушки, и се пекат под капак в предварително загрята фурна 60 мин на 200 °C.
При липса на капак тавата се покрива с фолио, т.к. кафявият ориз се сварява по-добре.
Хапнете си вкусни сушени чушки с кафяв ориз в компанията на гъсто кисело мляко.