Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница с шафран и препечена коричка

Вита баница с шафран и препечена коричка

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2241k7506
Вита баница с шафран и препечена коричка
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Вита баница с шафран и препечена коричка - ох, тази коричка."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • сирене - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • газирана вода - 100 мл
  • разтопено масло - 100 мл
  • олио - за намазване
  • шафран - 1 щипка
  • За заливката
  • яйце - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа, добавете натрошеното сирене и мляко. Добавете газираната вода. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес.

Подгответе шафрана, като го накиснете в 20 мл прясно топло мляко. Оставете да се отпусне цветът и ароматът на шафрана.

Добавете към сместа за плънката.

Намажете тавата с масло.

Вземете една кора, намажете я леко с олио и сложете от плънката.

Навийте корите на руло, след това ги завийте на охлювче и поставете в центъра на тавата. Повторете, докато запълните тавата, като завивате всяко руло около предишното. Така ще се получи равномерно разпределение на всички съставки.

Разбийте яйцето с киселото мляко и намажете баницата отгоре.

Загрейте фурната на 170°C. Печете около 35–40 минути, докато баницата придобие апетитна златиста коричка.

След като извадите баницата от фурната, може да я напръскате леко с вода и да я покриете с кърпа за няколко минути, за да омекне коричката.

Да ви е сладко!

Вижте тук как да си направите сами кори за баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: