Начин на приготвяне
Супер лесна и много приятна рецепта за топла напитка за студени дни. Това, което правя аз, е да добавя и шот еспресо към напитката (безкофеиново), което го прави още по-добро. Първото нещо, което правя, е в малка тенджерка да рендосам почти всичкия бял шоколад. Рендосвам го, защото разтапянето му е много трудно, а така е по-лесно.
Добавям черния шоколад, начупен на парченца, захарта, ваниловата есенция и млякото и пускам котлона на най-слабата степен да се топи и загрява.
След като всичкият шоколад и захар са се стопили, след периодично разбъркване от моя страна, правя еспресото и го сипвам в отделна, по - голяма чаша.
При него добавям горещия шоколад, покривам със сметаната и настъргвам отгоре още бял шоколад. Става страхотно така горещият шоколад със сметана! Да ви е сладко!