Начин на приготвяне
В голям тиган сипете и на умерен огън загрейте олиото. След това измийте булгура и го добавете заедно с подправките – червения пипер, сумака, кимиона, черния пипер и хималайската сол.
Разбърквайте добре няколко пъти, за да могат да се смесят хубаво подправките, мазнината и разбира се булгурът.
През това време затоплете водата. Излейте я в тигана и оставете на слаб огън за около 25 минути. Дори да ви се струва много, след малко ще видите как булгурът за ястието би следвало да абсорбира 90 процента от водата.
Свалете от котлона, разбъркайте и оставете без капак, за да може булгурът окончателно да поеме цялата останала вода. По желание поръсете с пресен магданоз преди поднасяне.
Булгур за диабетици - лека и диетична рецепта, която да включите при нужда от по-здравословно меню.