Начин на приготвяне
Обелете червеното цвекло, нарежете го на филийки, поръсете със сол, зехтин и балсамико и изпечете за 25-30 минути в загрята фурна на 180 °C .
ЦВеклото може и да сварите, но тогава се губи наситеният вкус на зеленчука.
Пасирайте до перфектна гладкост заедно с нахута, ментата и тахана от лешници.
Към сместа добавете зехтина, пасирания чесън, лимоновия сок, пипера и солта.
В отделна купа разбийте до гладкост сметаната и крема сиренето. Овкусете с лимоновата кора и сол, ако е необходимо.
Сервирайте разкошния чийзкейк в прозрачна купа или индивидуални купички, като отгоре покриете с белия крем. Охладете.
Украсете чийзкейк от червено цвекло със свежа мента, печени лешници и перата див лук.
Вижте още за какво е полезно цвеклото и как да изпечем класически чийзкейк.