Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк от червено цвекло

Чийзкейк от червено цвекло

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2333k8161
Чийзкейк от червено цвекло
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Уникално предложение за чийзкейк с печено червено цвекло - опитайте"

Необходими Продукти

  • нахут - 800 г от консерва
  • лешников тахан - 2 с л
  • червено цвекло - 1 голяма глава
  • зехтин - 100 мл
  • лимонов сок - 2 бр.
  • свежа мента - 2 стръка
  • бял пипер - 1/2 ч.l.
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • сол - на вкус
  • за белия крем
  • крема сирене - 300 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • кора от лайм - 1 ч.л. настъргана
  • за украса
  • печени лешници
  • див лук - пера
  • мента - свежа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете червеното цвекло, нарежете го на филийки, поръсете със сол, зехтин и балсамико и изпечете за 25-30 минути в загрята фурна на 180 °C .

ЦВеклото може и да сварите, но тогава се губи наситеният вкус на зеленчука.

Пасирайте до перфектна гладкост заедно с нахута, ментата и тахана от лешници.

Към сместа добавете зехтина, пасирания чесън, лимоновия сок, пипера и солта.

В отделна купа разбийте до гладкост сметаната и крема сиренето. Овкусете с лимоновата кора и сол, ако е необходимо.

Сервирайте разкошния чийзкейк в прозрачна купа или индивидуални купички, като отгоре покриете с белия крем. Охладете.

Украсете чийзкейк от червено цвекло със свежа мента, печени лешници и перата див лук.

Вижте още за какво е полезно цвеклото и как да изпечем класически чийзкейк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: