Начин на приготвяне
Направете първо сиропа, като смесите съставките и ги загреете на котлона, докато захарта се разтопи, като бъркате. Оставете да ври, докато захарта се редуцира до гладък сироп. Снемете от котлона и махнете подправките.
Пресейте брашното, солта и бакпулвера в купа и добавете захарта. В отделна купа разбийте яйцето с млякото. Доливайте сместа към брашното, забъркайте тестото и накрая добавете разтопеното масло и оформете гладко тесто. Месете го, докато стане гладко и еластично.
Разделете тестото на 18 еднакви топки, като ги оформите добре. Подреждайте ги на плота, притиснете леко, докато станат с дебелина 2 см. Направете дупчица в средата на всяко топче.
Загрейте 2 см олио в тиган и изпържете бунюелос от двете страни. Температурата на олиото трябва да е 190 градуса. Може да се уверите, че сте достигнали тези градуси, ако парченце хляб загаря в мазнината за 30-60 секунди.