Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с бадемов сос

Пилешки бутчета с бадемов сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пилешки бутчета с бадемов сос2 / 2
05/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • бяло вино - 10 мл
  • бадеми - 200 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре бутчетата, нарежете ги и ги посолете, след което ги запържете от всички страни в сгорещеното олио.

Сложете готовото месо в йенски съд, за да запази топлината си.

Отделно карамелизирайте малко захар, добавете маслото, ситно нарязаните морков и лук, виното и доматеното пюре.

Варете, докато се посгъсти и прибавете смлените бадеми. Свалете сместа от огъня.

Залейте пилешките хапки със соса и ги сервирайте с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: