Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кебап»Обезкостени пилешки бутчета в сос

Обезкостени пилешки бутчета в сос

Обезкостени пилешки бутчета в сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Бутчета са, честна дума, просто са обезкостени и са тоооолкова вкусни"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • доматен сос - 100 г
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно. В малко мазнина го запържете до кристален цвят.

Нарежете пилешкото месо на хапки и го прибавете към лука. Запържете до готовност на месото, като разбърквате периодично.

Поръсете с брашното, пиперите и разбъркайте. Прибавете доматения сос и налейте около 200 мл гореща вода. Посолете на вкус и разбъркайте.

Оставете да покъкри още 5-10 минути.

Поднесете с предпочитана от вас гарнитура!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Месото става много крехко и сочно а соса перфектен. Страхотна рецепта.
16.11.2021 16:55