Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Антипасти»Най-бързите миди Сен Жак на фурна

Най-бързите миди Сен Жак на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Най-бързите миди Сен Жак на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Консумирайте най-бързите миди Сен Жак на фурна, докато са топли, с чаша студено бяло вино. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • миди сен жак - 6 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
  • магданоз - 3 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • сол малдон - 6 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата са нужни миди Сен Жак с черупката, към която е прикрепено месцето. Може да ги намерите замразени или пресни, но вече отворени и подготвени за готвене (което е по-добрият вариант). Ако са замразени мидите, оставете ги от предния ден в хладилника да се размразят.

Загрейте фурната на 200 °C с вентилатор.

Покрийте малка тавичка с хартия за печене и подредете мидите легнали в своите черупки.

Поръсете с малко зехтин и печете 4-5 минути, колкото месцето им от леко прозрачно да стане бяло. Не търсим загар, защото рискуваме да ги пресушим.

Извадете от фурната и намажете всяка мида със смес от накълцан магданоз, чесън и зехтин.

Поръсете с люспи сол Малдон и поднесете по желание с парчета лимон за изстискване.

Консумирайте най-бързите миди Сен Жак на фурна, докато са топли, с чаша студено бяло вино.

Добър апетит!

Вижте още кулинарни тънкости при готвене на мида Сен Жак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: