Начин на приготвяне
Накиснете боба в студена вода за една нощ, отцедете го и прехвърлете в тенджера, покрийте с вода и загрейте на силен огън, докато заври.
Намалете силата на котлона и оставете боба да къкри около 1- 1, 5 часа или докато се свари напълно.
Моркова, лука и чесъна нарежете на ситно. Задушете в 2 супени лъжици олио в дълбок тиган на средно силен огън за около 5 минути, докато зеленчуците омекнат.
Добавете червения пипер, доматеното пюре, нарязаните домати, половин чаша вода, сол и черен пипер.
След като сместа заври, намалете котлона и я оставете да къкри около 20 минути. Добавете замразеният спанак, разбъркайте и отстранете от котлона.
Отцедете боба и го прехвърлете в гювеч. Добавете спаначената смес, магданоза и джоджена и добавете 2 супени лъжици олио.
Разбъркайте добре налейте останалото олио и печете боба в гювеч в предварително загрята до 160 °C фурна за около 35-40 минути.
Сервирайте боб със спанак на фурна топъл.
Вижте също защо не ви увира бобът, както и колко боб да сложите за 1 готвене.