Начин на приготвяне
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Охлаждат се.
Яйцата и захарта се разбиват добре с миксер, след което се прибавя ванилията. Към тях се прибавя шоколадовата смес. Разбърква се.
Добавят се какаото и пресятото брашно с бакпулувера. Разбърква се отново.
Половината от ягодите, нарязяни на парчета, се прибавят в сместа. Разбъркват се внимателно, да не нарушим парчетата ягоди.
В намазнена форма /сърце/ постиламе хартия за печене, отново намазняваме и изсипваме сместа шоколадово брауни. Отгоре разпределяме другата част ягоди и нарязан шоколад /около 50 г/
Печем в предварително загрята фурна на 160 г . Постепенно увеличаваме температурата до 180 °C. Проверяваме с клечка.
Ако клечката е суха, браунито е готово. Процесът на печене на сладкиша е около 45-50 минути.
Поднесете шоколадово брауни с ягоди с ванилов сладолед и много въображение - парчета ягоди във форма на сърце, ягоди с шоколад, вино ... и много любов!
Наздраве!