Начин на приготвяне
Тиквата се нарязва на парчета и се нарежда в тава с кората надолу. Вода не се прибавя. Пече се 30 мин. на 220 градуса на вентилатор, след което се оставя да изстине.
Тиквата се обелва от кората е се слага в блендер, като се пасира до гладка консистенция.
В блендера към тиквеното пюре се прибавя домашното бадемовото мляко, кленовият сироп, ванилията, канелата, индийското орехче, чията и хималайската сол. Пасира се отново до гладкост.
Ореховите ядки се смилат на едро в чопър и се прибавят към сместа. Разбърква се с лъжица много добре.
Тиквеният крем се изсипва в чаши и се оставя в хладилник за 1 час, за да се охлади и стегне.
Сервира се поръсен с кокосови стърготини. Мусът от тиква с бадемово мляко и орехи е много вкусен.
Разгледайте и други идеи за десерти с тиква или опитайте някои от нашите разкошни сладкиши с тиква.