Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус от тиква с бадемово мляко и орехи

Мус от тиква с бадемово мляко и орехи

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7115k3k9
Мус от тиква с бадемово мляко и орехи
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Мусът от тиква с бадемово мляко и орехи е много вкусен. Сервира се поръсен с кокосови стърготини."

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • бадемово мляко - 200 мл домашно
  • кленов сироп - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • орехови ядки - 50 г
  • чиа - 2 с.л.
  • хималайска сол - 1 щ.
  • кокосови стърготини - обезмаслени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се нарязва на парчета и се нарежда в тава с кората надолу. Вода не се прибавя. Пече се 30 мин. на 220 градуса на вентилатор, след което се оставя да изстине.

Тиквата се обелва от кората е се слага в блендер, като се пасира до гладка консистенция.

В блендера към тиквеното пюре се прибавя домашното бадемовото мляко, кленовият сироп, ванилията, канелата, индийското орехче, чията и хималайската сол. Пасира се отново до гладкост.

Ореховите ядки се смилат на едро в чопър и се прибавят към сместа. Разбърква се с лъжица много добре.

Тиквеният крем се изсипва в чаши и се оставя в хладилник за 1 час, за да се охлади и стегне.

Сервира се поръсен с кокосови стърготини. Мусът от тиква с бадемово мляко и орехи е много вкусен.

Разгледайте и други идеи за десерти с тиква или опитайте някои от нашите разкошни сладкиши с тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: