Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Постни печени картофи с билки и чесън

Постни печени картофи с билки и чесън

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7115k3k9
Постни печени картофи с билки и чесън
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Постните печени картофи с билки и чесън са много лесни за приготвяне, но много вкусни."

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • олио - 3 с.л.
  • брашно от чесън - 1 ч.л.
  • сушен розмарин - 1 ч.л.
  • сушена мащерка - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • пипер микс - 3 щипки
  • балсамов оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 220°C с вентилатор.

Картофите се обелват, измиват и нарязват на средни парчета.

В купа се смесват олито, брашното от чесън, розмаринът, мащерката, хималайската сол, пиперът микс и балсамовият оцет, като се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес.

В тавата, в която ще се пече, се слагат картофите и се заливат със сместа с подправките. Разбърква се много добре, така че всички картофи да се покрият със олито и подправки, след което се разпределят равномерно в тавата.

Печем картофките за около 40 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса на вентилатор. След половината време картофите се разбъркват, за да се изпекат равномерно от всички страни.

Постните печени картофи с билки и чесън са много лесни за приготвяне, но много вкусни. Ако и вие обичате такива бързи и лесни рецепти, не пропускайте да приготвите също постни картофи с праз и веган картофи с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: