Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 220°C с вентилатор.
Картофите се обелват, измиват и нарязват на средни парчета.
В купа се смесват олито, брашното от чесън, розмаринът, мащерката, хималайската сол, пиперът микс и балсамовият оцет, като се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес.
В тавата, в която ще се пече, се слагат картофите и се заливат със сместа с подправките. Разбърква се много добре, така че всички картофи да се покрият със олито и подправки, след което се разпределят равномерно в тавата.
Печем картофките за около 40 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса на вентилатор. След половината време картофите се разбъркват, за да се изпекат равномерно от всички страни.
Постните печени картофи с билки и чесън са много лесни за приготвяне, но много вкусни. Ако и вие обичате такива бързи и лесни рецепти, не пропускайте да приготвите също постни картофи с праз и веган картофи с гъби.