Начин на приготвяне
Поръсете свинските вратни пържоли от двете страни със черен пипер и зеленчукова подправка.
Поставете ги в тавичка и налейте 40-50 мл олио и 200 мл вода.
Сложете тавичката в загрята фурна и гответе на 250 градуса за около 45 минути.
През това време си нарежете праз и кромид лук на парчета и го задушете в загрято олио, в което сме разтопили и бучка масло.
Задушавайте около 5 минути и добавете доматите.
Овкусете с риган и сол на вкус.
Гответе още 2-3 минути и свалете от огъня.
Извадете тавичката с пържолите от фурната и ги обърнете.
Върху всяка пържола сложете от задушеният лук и върнете тавичката обратно във фурната.
Гответе още 45 минути. Свинските вратни пържоли с праз и кромид са готови.
Вижте също съвети как пържолите да станат крехки и как се мариноват пържоли.
Коментари