Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински вратни пържоли с праз и кромид

Свински вратни пържоли с праз и кромид

Свински вратни пържоли с праз и кромид
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Една разкошна рецепта за свински вратни пържоли с праз и кромид. На вас оставяме избора на питие."

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • праз - 2 стръка
  • кромид - 1 гл.
  • домати - 200 г от консерва
  • олио - 150 мл
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • универсална подправка - зеленчукова
  • риган
  • сол
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете свинските вратни пържоли от двете страни със черен пипер и зеленчукова подправка.

Поставете ги в тавичка и налейте 40-50 мл олио и 200 мл вода.

Сложете тавичката в загрята фурна и гответе на 250 градуса за около 45 минути.

През това време си нарежете праз и кромид лук на парчета и го задушете в загрято олио, в което сме разтопили и бучка масло.

Задушавайте около 5 минути и добавете доматите.

Овкусете с риган и сол на вкус.

Гответе още 2-3 минути и свалете от огъня.

Извадете тавичката с пържолите от фурната и ги обърнете.

Върху всяка пържола сложете от задушеният лук и върнете тавичката обратно във фурната.

Гответе още 45 минути. Свинските вратни пържоли с праз и кромид са готови.

Вижте също съвети как пържолите да станат крехки и как се мариноват пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Само изхабихте пържолите - и то вратни! Рецептата става със всякакво месо. Дори кромида и праза могат да се сложат заедно с месото и покрият с фолио. Да се пекат около 60 максимум 90 минути, след което се отвиват и запичат до загар.
17.02.2025 10:05